Internacional 13/05/2012

Les eleccions a l'estat de Rin del Nord-Westfàlia, un nou test per a la colició de Merkel

Els sondejos donen una victòria als socialdemòcrates que podrien governar amb aliança amb Els Verds i deixar el partit de la cancellera a l'oposició

Efe
1 min

BerlínUns 13,2 milions de votants estan convocats aquest diumenge en les eleccions legislatives a l'estat de Rin del Nord-Westfàlia, el més poblat del país, que suposen un nou test per als partits de la coalició de la cancellera Angela Merkel.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Totes les enquestes assenyalen que el Partit Socialdemòcrata (SPD) repetirà el triomf en aquest estat de la mà de la seva líder regional i primera ministra, Hannelore Kraft. Els sondejos apunten que Kraft tornarà a formar coalició amb Els Verds i la seva dirigent Sylvia Löhrmann, tot i que es manté el dubte de si sumaran la majoria absoluta que els permetria governar amb més tranquil·litat.

Les enquestes apunten que l'SPD aconseguirà un 37% dels vots i Els Verds un 12% el que suposa una majoria ajustada mentre que la Unió Cristianodemòcrata (CDU) de Merkel hauria de conformar-se amb un 30% dels vots. El Partit Liberal (FDP), soci menor de Merkel en el govern federal, aconseguiria un 6% dels vots mentre que el Partit Pirata podria entrar a la cambra regional i obtenir un 8,5% dels vots.

stats