Internacional 17/05/2011

L'empresonament de Strauss-Khan fa créixer la teoria de la conspiració

La vice-presidenta del Consell Regional de l'Ile-de-France, però també la presidenta del Partit Demòcrata Cristià, s'apunten a la idea que el director de l'FMI ha estat víctima d'una trampa

Redacció
1 min

BarcelonaLa idea del complot contra Dominique Strauss-Khan creix a França, sobretot a la premsa d'esquerres. El diari Libération presentava aquest dilluns a la tarda un recull d'opinions i indicis en aquest sentit en un extens article que citava alguns polítics que s'apuntaven a la tesi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Una de les entrevistada era "una figura de la dreta", Christine Boutin, presidenta del Partit Demòcrata Cristià. En no pertànyer al Partit Socialista ni cap altra formació d'esquerres, es considera que no se sent obligada a fer pinya amb DSK, com l'anomena la premsa del seu país. "Crec que probablement va parar una trampa a Dominique Strauss-Kahn", diu l'exministra en el text de LibérationLibération. No precisa qui podria ser l'autor del parany, i hi veu candidats en diversos fronts. "Pot venir de l'FMI, pot venir de la dreta francesa, o pot venir de l'esquerra francesa", diu.

L'altre nom destacat és el de Michèle Sabban, vicepresidenta del Consell Regional de l' Ile-de-France i propera a DSK. Sabban va més lluny i parla de "conspiració internacional". "Es volia decapitar l'FMI, no el principal candidat socialista de França," diu Sabban, que creu que Strauss-Kahn, fins ara, era "l'home més poderós després d'Obama."

L'altre gran element del debat és el fet que un jove militant de la UMP (la formació de Nicolas Sarkozy), Jonathan Pinet, va ser el primer d'anunciar la detenció, a través de Twitter, abans que els mitjans de comunicació nord-americans. Aquest fet "ha aguditzat les sospites de manipulació", segons el diari parisenc.

stats