Publicitat
Publicitat

Síria

L'exèrcit sirià assalta una ciutat a només dos quilòmetres de la frontera amb Turquia

La ciutat és des d'on s'envia menjar als milers de refugiats que s'amaguen en camps del nord-oest de Síria

Les forces armades sirianes han assaltat avui diversos municipis al nord-oest del país, en especial, la ciutat de Bdama, a només dos quilòmetres de la frontera amb Turquia. Segons l'agència de notícies Reuters, l'exèrcit ha cremat cases i ha fet desenes de detencions, en una nova mostra de l'estratègia militar implacable per silenciar les protestes populars contra el règim de Baixar al-Assad.

"Han arribat a Bdama a primera hora del matí. He comptat nou tancs, 10 vehicles armats, 20 jeeps i 10 autobusos. També he vist com un grup d'homes armats del règim prenien foc a dues cases", ha dit a Reuters l'advocada Saria Hammouda, que viu molt a prop de la ciutat de Jisr al-Xugur, des d'on milers de persones han fugit cap a Turquia.

La ciutat de Bdama és un dels municipis des d'on es proveeix menjar i altres queviures als milers de sirians que han escapat de la repressió del règim, però que s'han amagat pels camps d'olivers que hi ha al nord-oest de Síria, en lloc de creuar la frontera amb Turquia.

"Ara els habitants de Bdama ja no s'atreveixen a portar pa als refugiats i els refugiats a la vegada temen tornar a Bdama perquè la policia els detindrà", ha explicat a Reuters Rami Abdulrahman, de l'Observatori Sirià per als Drets Humans.

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT