Internacional 13/08/2012

L'exmajordom del Papa tenia un xec de 100.000 euros, una llavor d'or i un exemplar de L'Eneida a casa

Gabriele va excusar-se dient que "en la degeneració del meu desordre ha pogut ocórrer també això"

Efe
1 min
UN 'TRAÏDOR' MOLT PRÒXIM AL PAPA
 El papa Benet XVI saludant des del papamòbil el maig del 2011 els fidels a la plaça de Sant Pere, darrere del seu majordom, Paolo Gabriele (centre). Gabriele va ser detingut al març, acusat de robar documents secrets del Vaticà  i filtrar-los a la premsa. Ara s'enfronta a una pena d'entre 1 i 6 anys de presó.

RomaL'exmajordom del papa Benet XVI, Paolo Gabriele, arrestat per la filtració de cartes confidencials del Pontífex el passat 23 de maig i que serà jutjat per robatori amb agravant, tenia a casa seva "tres objectes que no li pertanyen", segons la sentència del Vaticà feta pública aquest dilluns:

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

-Un xec bancari per valor de 100.000 euros a nom del Papa, amb data del 26 de març del 2012, provinent de la Universitat Catòlica San Antonio de Guadalupe.

-Una llavor d'or de part del director de l'ARU Lima, de Perú, Guido del Castillo.

-Un exemplar de L'Eneida de 1581, traduïda per Annibal Caro, un regal pel Papa de la Família de Pomezia.

Quan se li va preguntar sobre això, la mateixa sentència revela que l'imputat va justificar-se perquè "en la degeneració del meu desordre ha pogut ocórrer també això".

Gabriele va admetre haver comès el delicte per "millorar la situació eclesial que es viu a l'interior del Vaticà i mai per fer mal a l'Església i al seu Pastor".

stats