Brasil
Internacional 29/10/2011

L'expresident del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva, té un tumor maligne a la laringe

Lula ha ingressat en un hospital de Sao Paulo per iniciar la quimioteràpia. Al mateix hospital s'han tractat els càncers de l'actual presidenta, Dilma Rousseff, i del seu homòleg del Paraguai, Fernando Lugo

Efe
1 min
L'expresident del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva / AFP

BrasiliaL'expresident del Brasil ha estat ingressat a l'Hospital Sirio Libanés de Sao Paulo, on se li ha diagnosticat un càncer a la laringe. El centre mèdic informa en un comunicat que Lula, que va complir 66 anys aquest dijous, començarà el tractament de quimioteràpia en els propers dies.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'Hospital Sirio Libanés ha tractat amb èxit l'actual presidenta del Brasil, Dilma Rousseff, d'un càncer al sistema limfàtic l'any 1999. Actualment s'hi atén també el president del Paraguai, Fernando Lugo, d'un tumor similar al que va patir la mandatària brasilera.

El govern brasiler va oferir els serveis de l'equip mèdic del centre al president de Veneçuela, Hugo Chavez, que va optar per seguir amb els sistemes mèdics cubans per tractar un càncer a la regió de la pelvis.

Lula, el líder més popular de la història política brasilera, va arribar al poder l'any 2003 i el passat 1 de gener va entregar el càrrec a Rousseff, la seva deixeble política i guanyadora de les eleccions celebrades l'octubre de 2010.

stats