França
Internacional 03/09/2011

L'expresident francès Jacques Chirac diu que no anirà al judici contra ell per motius de salut

L'expresident francès, Jacques Chirac, ha presentat al tribunal que l'ha de jutjar per corrupció a partir de dilluns un escrit on diu que el seu estat de salut no li permet participar a les sessions

Redacció
1 min
L'expresident francès, Jacques Chirac, en una imatge presa dilluns a París.

BarcelonaJacques Chirac manté en un escrit que ha fet arribar als jutges que el seu estat de salut li resta capacitat per participar al judici i que vol que siguin els advocats els que el representin al judici contra ell que arrenca divendres per haver contractar personal per al seu partit amb càrrec a l'Ajuntament de París quan va ser alcalde de la capital.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons els informes mèdics que aporta Chirac, i que avui publica tant Le Monde com Le Figaro, l'expresident "té greus problemes de memòria" que "no li permeten respondre preguntes sobre el seu passat".

Tot i això, Chirac diu a l'escrit que vol que el procés judicial vagi fins al final i que té la voluntat "d'assumir les seves responsabilitats encara que no tingui la capacitat de participar a les audiències".

Els seus familiars asseguren que la salut del polític s'ha degradat els últims mesos i que "ha perdut la memòria".

Ara els jutges del cas que es començarà a jutjar a París a partir de demà podran decidir si mantenen les sessions o bé les ajornen. La pena que afronta el que va ser president francès entre 1995 i 2007 i que ara té 78 anys és de fins a 10 anys de presó.

stats