Líban
Internacional 30/06/2011

El fiscal general libanès rep l'acta d'acusació del Tribunal per al Líban per l'assassinat de l'exprimer ministre Hariri

L'acta consta de 150 pàgines i quatre mandats d'arrest que incrimen almenys dos membres de Hezbol·lah. El grup xiïta acusa el Tribunal d'estar polititzat

Efe
1 min

BeirutEl fiscal general libanès, Said Mizra, ha rebut avui l'acta d'acusació del Tribunal Especial per al Líban (TEL), encarregat de jutjar els assassins de l'exprimer ministre Rafiq Hariri l'any 2005.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons els mitjans locals libanesos, l'acta consta d'unes 150 pàgines i ve acompanyada de quatre mandats d'arrest. Dues de les quatre identitats a les quals fan referència els mandats han sortit a la llum i apunten als membres del grup xiïta Hezbol·lah, Salim Ayash i Mohamad Badredin.

En els darrers mesos, diverses informacions de la premsa internacional han apuntat que la fiscalia del TEL podria inculpar diversos membres de Hezbol·lah, que actualment encapçala l'executiu libanès.

El grup xiïta, per la seva banda, ha rebutjat des del principi les al·legacions i ha acusat el tribunal d'estar polititzat.

El TEL va ser creat el 2007 a petició del Líban per una resolució de l'ONU, i està encarregat de jutjar els responsables de l'atemptat amb cotxe bomba en què Rafiq Hariri i 22 persones més van morir el 14 de febrer de 2005, al centre de Beirut.

stats