REVOLTES AL MÓN ÀRAB
Internacional 23/02/2011

Barack Obama reclama unitat mundial per parar els peus a Moammar al-Gaddafi

El president nord-americà fa la seva primera declaració sobre la crisi de Líbia amb molta cautela, per no posar en perill els ciutadans dels EUA que encara són al país àrab

Redacció
1 min

WhashingtonQue "el món parli amb una sola veu". Amb aquesta imatge gairebé poètica, Barack Obama ha reclamat complicitat global per parar els peus a Moammar al-Gaddafi, una crida que ha fet amb molta cautela per no posar en perill els ciutadans nord-americans que encara no han pogut ser evacuats de Líbia. Ha estat la primera declaració del president dels Estats Units des que va començar la crisi sagnant de Líbia, i hi ha fet aquest dimecres a mitja tarda, hora de Washington, passades les onze de la nit a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En la mateixa declaració televisada, ha anunciat l'inici d'una roda de consultes amb la resta d'actors mundials per coordinar una resposta a la massacre que duu a terme amb total impunitat Gaddafi. Divendres hi ha haurà una nova reunió del Consell de Seguretat de l'ONU, una nova oportunitat per evitar de nou l'evidència de la divisió.

Els Estats Units es comencen a plantejar reprendre la via de les sancions contra Gaddafi, com ja va passar anys enrere quan el règim fomentava el terrorisme internacional. Ho fan, però, amb la boca petita, per no irritar en excés l'imprevisible president libi. Segons Obama, els EUA estudien "totes les opcions" i buscaran el suport "multilateral" per aturar la violència exercida pel règim libi.

"No són els EUA els qui estan instigant el canvi al món àrab, són els ciutadans d'allà que demanen una vida millor, com ha dit un libi, viure simplement com éssers humans", ha sentenciat.

stats