Líbia
Internacional 06/07/2011

Ofensiva rebel contra les tropes gaddafistes a Goualich, a uns 50 km al sud de la capital

La intenció dels insurgents és recuperar el control de certes zones estratègiques properes a Trípoli. Aquest matí han rebut llum verda de l'OTAN i han iniciat l'atac

Afp
1 min

TrípoliEls rebels libis han començat avui la seva ofensiva contra les forces lleials a Muammar al-Gaddafi a Goualich, a uns 50 quilòmetres al sud de la capital del país, Trípoli, segons un corresponsal de l'agència France Presse.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Hem esperat a llançar l'atac fins que finalment aquest matí hem rebut llum verda de l'OTAN, i l'ofensiva ha començat", ha declarat un membre del comitè revolucionari de Zenten, al sud de Trípoli.

En els enfrontaments armats a Goualich, tant els insurgents com les forces gaddafistes, han utilitzat artilleria, canons i morters, mentre avions de l'Aliança Atlàntica sobrevolaven la zona sense llançar ni una sola bomba.

La rebel·lió líbia ja havia anunciat diumenge que planejava una ofensiva major en les propers 48 hores per recuperar certes zones del sud de la capital perdudes en favor de les forces del règim.

Un dels punts a recuperar és l'encreuament estratègic de Bir Al-Ghanam, a 50 quilòmetres al sud de Trípoli.

stats