Les revoltes al món
Internacional 25/10/2011

Un nen de 14 anys funda una agència de notícies a Líbia

L'agència de Malek Mohamed té 21 treballadors i 2.770 seguidors a Facebook

Efe
2 min

Bengasi (Líbia)El passat febrer, després de l'esclat de la revolta popular a Líbia, Malek Mohamed va decidir que en comptes d'agafar una arma era molt més profitós fer realitat el seu somni: convertir-se en periodista. "Sempre m'ha agradat el periodisme i amb la revolució em vaig acabar de decidir", explica. Amb el número 2.571, és el periodista més jove acreditat a Líbia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El precoç periodista, que ja porta vuit mesos cobrint el conflicte bèl·lic del seu país, viu la seva carrera com la cosa més normal del món: "Una vegada un periodista estranger em va dir que era el director d'agència de notícies més jove del món, però no ho sé...", confessa, somrient amb timidesa i encongint l'espatlla. Malek va començar treballant al diari Al Rai i va col·laborar en diversos mitjans fins que va fundar, el passat juny, l'Agència Brega de notícies (Wikalat Brega al Ajbariya). Actualment n'és el director i té 21 treballadors, tots ells voluntaris. Vint treballen a Bengasi i un a Gaza (Palestina).

Malek és ambiciós. Entre els seus projectes destaca l'ampliació de l'agència i l'apertura de delegacions nacionals i internacionals a Trípoli i a l'Aràbia Saudita. L'agència va penjar el seu perfil a Facebook el passat juny i ja compta amb 2.770 seguidors. En el seu perfil assegura que és "independent" i que pertany a "tota Líbia" i no a una ciutat o regió del país, en referència a les rivalitats locals que han sorgit durant la sublevació.

Malek, que no ha deixat l'escola, assegura que la seva assignatura preferida és la informàtica. No és estrany, doncs, que domini perfectament la xarxa. "L'agència cobreix informació política, econòmica i social", explica el jove periodista mentre penja la seva darrera notícia: la roda de premsa del president del Consell Nacional de Transició Libi, Mustafà Abdel Jalil.

stats