Internacional 30/06/2012

L'islamista Mohammed Mursi jura el càrrec de president d'Egipte

Jurarà el càrrec davant el Tribunal Constitucional després d'haver-ho fet, de forma simbòlica, a la plaça Tahrir

Efe
1 min
Mursi, en una imatge de televisió, en el moment de jurar el càrrec al Constitucional. AFP

El CaireEl president electe d'Egipte, l'islamista Mohammed Mursi, ha jurat aquest dissabte el càrrec davant el Tribunal Constitucional, després que ahir ho fes simbòlicament davant desenes de milers de persones a la plaça Tahrir del Caire.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Mursi, que va guanyar amb gairebé un 52% dels vots en les passades eleccions, va renunciar a la seva militància en els Germans Musulmans després de conèixer el seu triomf en els comicis.

Abans d'assumir oficialment el càrrec, Mursi va acudir aquest divendres a la plaça Tahrir on va jurar simbòlicament com a president i va advertir a la junta militar que governa el país des del derrocament del règim de Hosni Mubàrak que no renunciarà a les prerrogatives com a cap d'Estat .

Precisament Tahrir és escenari d'una acampada des de fa una setmana, convocada pels Germans Musulmans, per protestar per les esmenes constitucionals aprovades per la Junta Militar per reservar competències com el poder legislatiu i la capacitat de decidir en assumptes que afecten a l'Exèrcit.

Els manifestants també protesten contra la dissolució del Parlament, dictaminada pel Constitucional, on era majoritari el Partit Llibertat i Justícia (PLJ), dels Germans Musulmans i del qual era president el propi Mursi.

De fet, Mursi volia prestar jurament com a president davant el Parlament i no davant el Tribunal Constitucional.

L'última setmana, el president electe s'ha reunit, entre d'altres, amb líders de partits polítics, responsables policials i religiosos, i els familiars de les víctimes de la revolució.

Mursi és el primer civil que accedeix a la Presidència i el primer cap d'Estat elegit en unes eleccions democràtiques en la història d'Egipte

stats