Internacional 20/08/2011

La Lliga Àrab convoca una reunió d'urgència

Estudiarà la situació a la franja de Gaza, degut als últims enfrontaments entre l'exèrcit israelià i milícies palestines. La reunió se celebrarà demà amb els delegats permanents de la Lliga

Agències
2 min

GazaLa Lliga Àrab celebrarà aquest diumenge una reunió urgent amb els delegats permanents per tractar els últims enfrontaments entre l'exèrcit israelià i milícies palestines a la franja de Gaza, segons han informat avui fonts de l'organització àrab. El president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbàs, ha demanat la cita al secretari general de la Lliga, Nabil al Arabi, que ha acceptat ràpidament.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les mateixes fonts han assenyalat que Al-Arabi va rebre un missatge del líder palestí per informar sobre les últimes operacions de l'Exèrcit israelià a la franja de Gaza, i la possibilitat que el Consell de Seguretat de Nacions Unides es reuneixi per tractar el que va denominar "massacres israelianes".

L'ANP ha exigit a l'ONU que posi fi als bombardejos israelians que han deixat com a mínim tretze morts -entre els quals, tres menors d'edat- i que van començar dijous a la tarda després d'un múltiple atemptat perpetrat per milícies palestines a les rodalies de la ciutat d'Eilat, al sud d'Israel. El president de l'ANP ha donat instruccions al seu ambaixador a l'ONU, Riad Mansur, perquè demani la reunió d'emergència hores després que el braç armat del moviment islamista Hamàs decidís suspendre la treva aconseguida després de l'operació Plom Fos, entre desembre de 2008 i gener de 2009.

D'altra banda, el ministre d'Exteriors israelià, Avigdor Lieberman, ha responsabilitzat l'ANP de l'espiral de violència a la regió, tot i que la seva jurisdicció es limita únicament a Cisjordània. Lieberman ha assenyalat els líders de l'ANP, als que ha acusat de promoure una campanya permanent contra Israel i de lloar els terroristes.

El titular d'Exteriors, que des dels atemptats de dijous no s'havia pronunciat públicament, ha convocat per aquesta nit una reunió amb els seus assessors per valorar la situació al sud d'Israel i a la franja de Gaza, així com per analitzar la decisió d'Egipte de retirar el seu ambaixador a Tel Aviv.

stats