Síria
Internacional 29/10/2011

La Lliga Àrab demana a Baixar al-Assad l'aturada immediata de la matança de civils

L'organització envia un missatge a Damasc on denuncia la mort de manifestants. Les Nacions Unides demanen l'alliberament dels presos polítics i dels detinguts durant les protestes

Agències
1 min

DamascLa Lliga Àrab ha demanat al president siri, Baixar al-Assad, que "faci el possible per ajudar el seu poble i posi fre a les morts de civils". El missatge de l'organització arriba el mateix dia que la ciutat d'Homs, un dels punts on s'han concentrat més protestes, és atacada per tancs de l'exèrcit. Segons Reuters, es tracta d'una de les ofensives més intenses que es recorden des que les protestes van començar el mes de març, i al matí l'agència de notícies situava el nombre de morts en tres persones.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, també ha demanat "la fi immediata de les operacions militars contra civils" a Síria i ha reclamat també "l'alliberament de tots els presoners polítics".

Aquest divendres una quarantena de manifestants van morir durant una nova jornada de protestes. Les forces d'Al-Assad van detenir mig miler de persones. Des de l'inici de les protestes, més de 3.000 persones han mort mentre demanaven la caiguda de règim d'Al-Assad. El govern manté que els disturbis són alimentats per grups armats i extremistes estrangers.

stats