Regne Unit
Internacional 06/07/2011

Investiguen si les famílies de les víctimes del 7-J van ser objecte d'escoltes telefòniques il·legals

Els telèfons haurien estat punxats per detectius a sou del dominical britànic 'News of the World'. L'escàndol serà motiu de debat a la Cambra dels Comuns

Efe
1 min
El primer ministre, David Cameron, ha promogut un debat sobre les escoltes / REUTERS

LondresLa Policia Metropolitana de Londres investiga si les famílies de les víctimes dels atemptats de Londres del 7 de juliol de 2005 (7-J) van ser objecte d'escoltes il·legals perpetrades pel detectiu Glenn Mulcaire, a sou del dominical britànic News of the World.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El pare d'un jove de 22 anys que va perdre la vida en els atacs del 7-J ha declarat a la cadena BBC que les forces de l'ordre s'han posat en contacte amb ell per informar-lo que el seu nom figurava en una llista de possibles víctimes d'aquestes activitats il·legals.

Scotland Yard porta ja mesos investigant les suposades escoltes de telèfons de personatges famosos per part del tabloide, i l'escàndol ha arribat a tal punt que avui serà motiu d'un debat especial a la Cambra dels Comuns.

Aquestes revelacions surten a la llum després que la policia confirmés que els responsables d'aquesta investigació van informar els pares de les nenes Holly Wells i Jessica Chapman, assassinades al sud d'Anglaterra el 2002, que els seus telèfons podien haver estat punxats per periodistes d'aquest dominical, que forma part de l'imperi periodístic del magnat australià Rupert Murdoch.

stats