Regne Unit
Internacional 16/08/2012

Londres insisteix que extradirà Assange malgrat l'asil de l'Equador

El Regne Unit ha alertat que "complirà amb la seva obligació d'entregar a Suècia l'australià" i que "la decisió del govern de Quito no ho canviarà"

Agències
1 min
Pancarta a favor d'Assange davant l'ambaixada equatoriana a Londres / EFE

LondresEl Regne Unit s'ha mostrat "decebut" aquest dijous amb la decisió del govern d'Equador de concedir asil polític al fundador de Wikileaks, Julian Assange, i ha insistit que la seva intenció és extradir-lo a Suècia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un comunicat, un portaveu del ministeri britànic d'Assumptes Exteriors ha indicat que aquest govern "complirà" amb la seva obligació d'entregar a Suècia l'australià i que "la decisió del govern equatorià no ho canviarà".

"En virtut de la legislació del Regne Unit, i esgotades ja totes les apel·lacions, el govern està obligat a extradir a Suècia l'activista australià, refugiat a l'ambaixada equatoriana de Londres des del passat 19 de juny, quan va arribar-hi per sol·licitar asil al govern de Rafael Correa.

En refugiar-se a la delegació equatoriana, Assange va violar les condicions del seu arrest domiciliari al Regne Unit, i Scotland Yard va advertir que seria detingut si abandonava l'edifici.

El govern britànic ha insistit que continua "compromès per buscar una solució negociada" que li permeti complir "amb les seves obligacions en virtut de la llei d'extradició".

stats