Regne Unit
Internacional 20/03/2012

Londres vol reduir la pressió fiscal sobre els més rics

El ministre de finances britànic anunciarà demà l'eliminació d'un impost que gravava amb un 50% les rendes superiors als 180.000 euros anuals. George Osborne el rebaixarà al 40% per evitar que "empreses i creadors de riquesa abandonin el país"

Agències
1 min

LondresEl govern britànic presentarà demà uns pressupostos que han revifat les tensions en la coalició de govern entre conservadors i liberal-demòcrates. La controvèrsia neix per la intenció del primer ministre David Cameron de reduir la pressió fiscal sobre els més rics.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El ministre de finances, George Osborne, té previst anunciar l'eliminació del conegut com a "impost dels 50 penics", introduït l'any 2010 per l'aleshores primer ministre Gordon Brown. L'impost proposava gravar amb un 50% les rendes superiors als 180.000 euros anuals, iniciativa que havia de suposar uns ingressos superiors a 2.500 milions de lliures a les arques estatals.

Osborne proposa reduir-ho a un 40% al·legant que la iniciativa de Brown no ha arribat a donar a l'Estat ni una tercera part del que va calcular. El ministre de finances afegeix que la mesura ha provocat que empreses i altres creadors de riquesa abandonin el país.

El viceprimer ministre, Nick Clegg, ha manifestat el seu desacord amb la mesura i ha denunciat buits legals en el sistema impositiu britànic.

L'oposició laborista acusa Cameron de crear encara més diferències entre risc i pobres. Els sindicats també han protestat, especialment perquè Osborne també planeja baixar el sou a 140.000 funcionaris de les zones més pobres del país.

stats