Libèria
Internacional 15/10/2011

L'oposició de Libèria denuncia frau i es retira dels comicis presidencials

Amb la meitat del vot recomptat, l'actual presidenta i Nobel de la Pau, Johnson-Sirleaf, encapçala l'escrutini amb un 45,4% dels vots. La segueixen Winston Tubman amb un 29,5% i l'antic senyor de la guerra, Prince Johnson, amb un 11,4%

Agències
1 min
La presidenta, Johnson-Sirleaf, s'adreça als seus seguidors davant una oficina del seu partit atacada divendres / AFP

MonroviaL'oposició de Libèria s'ha retirat de la carrera presidencial després de denunciar "nombroses evidències de frau en un procés no democràtic". Els comicis es van celebrar el passat dimarts 11 i avui es fa el recompte de vots. Els darrers escrutinis indiquen que l'actual presidenta premi Nobel de la Pau, Ellen Johnson-Sirleaf, opta a la reelecció amb un 45,4% dels vots.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Entre els partits opositors que han decidit retirar-se del procés hi ha el Congrés pel Canvi Democràtic, liderat per Winston Tubman, a qui el recompte dóna un 29,5% dels vots, i la formació de l'antic senyor de la guerra Prince Johnson, d'Unió Nacional pel Progrés Democràtic, que havia sorprès tothom arribant a la tercera posició amb un 11,4% dels vots.

Els observadors internacionals que van controlar les votacions dimarts passat van destacar-ne el caràcter pacífic i l'alt nivell de participació registrat.

stats