Síria
Internacional 21/01/2012

L'oposició de Síria demana a la Lliga Àrab que transfereixi al Consell de Seguretat de l'ONU la gestió de la crisi

És la primera vegada que el Consell Nacional de Transició presenta la petició formalment. La Lliga Àrab té previst reunir-se aquest diumenge per valorar si prorroga la seva missió d'observadors

Reuters
1 min
Manifestació contra al-Assad a Jerjenaz / REUTERS

El CaireEl principal grup opositor de Síria, el Consell Nacional de Transició (CNT), ha presentat aquest dissabte una petició formal a la Lliga Àrab perquè transfereixi al Consell de Seguretat de l'ONU la gestió de la crisi que viu el país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els grups de l'oposició siriana ja havien demanat en altres ocasions que l'organisme de les Nacions Unides s'ocupés del cas però mai fins ara havien fet una petició formal a l'organització àrab.

La Lliga Àrab té previst reunir-se aquest diumenge per estudiar l'informe que presentarà la missió d'observadors després d'un mes sobre el terreny i valorarà si prorroga la missió o si la suspèn.

Disposats a mantenir els observadors

Una font diplomàtica àrab ha dit aquest dissabte a Reuters que la Lliga Àrab sembla disposada a mantenir els seus observadors a Síria. "La cooperació de Síria amb la missió no és satisfactòria però, atesa l'absència d'un pla internacional per a la crisi, la millor opció és que els observadors es quedin", ha dit la font.

stats