Publicitat
Publicitat

L'oposició de Síria fa una crida a la desobediència civil per forçar la retirada d'Al-Assad

Els dissidents, dividits entre islamistes i liberals, realitzen una trobada a Turquia per unir-se contra el règim

Els sirians haurien d'emprendre una campanya de desobediència civil per intentar forçar el president, Bashar Al-Assad, que es retiri del poder. Així ho ha declarat un dissident exiliat aquest dissabte en una trobada a Turquia realitzada amb l'objectiu de construir una oposició unida. L'oposició, dividida entre islamistes i liberals, està duent a terme un 'Congrés de Salvació Nacional' per intentar acabar amb un règim, el de la família Al-Assad, que ja fa 41 anys que dura. Els dissidents segueixen realitzant conversacions per acordar si es forma o no un govern a l'ombra.

"Estic a favor de qualsevol cosa que uneixi el poble sirià i ajudi la nostra gent, unifiqui les nostres files per confrontar aquest règim repressiu i il·legítim que ha usurpat el poder i els drets humans", ha dit l'opositor Wael al-Hafez a Istanbul.

"Volem intensificar la confrontació pacífica per la desobediència civil, estrangular l'economia del règim i paralitzar l'estat amb el menys mal possible", ha dit. Mentrestant, Occident també critica la repressió duta a terme pel règim de Bashar Al-Assad contra els manifestants que reclamen democràcia.

Aquest divendres, les seves tropes van matar almenys 32 civils, 23 dels quals van morir a la capital, Damasc. Segons els testimonis, un milió de persones haurien sortit al carrer.

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT