Internacional 16/07/2011

L'oposició de Síria fa una crida a la desobediència civil per forçar la retirada d'Al-Assad

Els dissidents, dividits entre islamistes i liberals, realitzen una trobada a Turquia per unir-se contra el règim

Acn
1 min
L'opositor sirià Haitham al-Maleh fa el símbol de la victòria al davant d'una bandera siriana / ACN

IstanbulEls sirians haurien d'emprendre una campanya de desobediència civil per intentar forçar el president, Bashar Al-Assad, que es retiri del poder. Així ho ha declarat un dissident exiliat aquest dissabte en una trobada a Turquia realitzada amb l'objectiu de construir una oposició unida. L'oposició, dividida entre islamistes i liberals, està duent a terme un 'Congrés de Salvació Nacional' per intentar acabar amb un règim, el de la família Al-Assad, que ja fa 41 anys que dura. Els dissidents segueixen realitzant conversacions per acordar si es forma o no un govern a l'ombra.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Estic a favor de qualsevol cosa que uneixi el poble sirià i ajudi la nostra gent, unifiqui les nostres files per confrontar aquest règim repressiu i il·legítim que ha usurpat el poder i els drets humans", ha dit l'opositor Wael al-Hafez a Istanbul.

"Volem intensificar la confrontació pacífica per la desobediència civil, estrangular l'economia del règim i paralitzar l'estat amb el menys mal possible", ha dit. Mentrestant, Occident també critica la repressió duta a terme pel règim de Bashar Al-Assad contra els manifestants que reclamen democràcia.

Aquest divendres, les seves tropes van matar almenys 32 civils, 23 dels quals van morir a la capital, Damasc. Segons els testimonis, un milió de persones haurien sortit al carrer.

stats