Internacional 11/02/2012

Ingressen Lula da Silva per deshidratació en un hospital de Sao Paulo

L'expresident brasiler, de 66 anys, ha entrat caminant a l'Hospital Sirià Libanès, en el qual segueix tractament oncològic

Efe
1 min
Luiz Ignacio Lula da Silva, a la seva casa de San Bernardo (Sao Paulo)

Sao PauloL'expresident brasiler Luiz Inácio Lula da Silva, que des de l'octubre passat es tracta contra un càncer de laringe, ha patit aquest dissabte un quadre de deshidratació i ha sigut internat a un hospital de Sao Paulo, segons han informat els seus assessors.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Lula, de 66 anys, ha entrat caminant a l'Hospital Sirià Libanès, en el qual segueix tractament oncològic, després de passar dotze hores sense alimentar-se adequadament com a conseqüència d'un quadre de deshidratació, ha explicat als periodistes l'Assessoria de Premsa de l'Institut Ciutadania, fundat i dirigit per l'exmandatari.

D'acord amb la informació coneguda, Lula ha patit el quadre de deshidratació a causa d'una reacció al sèrum pel qual rep la medicació que complementa el seu tractament de radioteràpia.

Fonts de l'hospital han indicat que Lula no ha passat per la unitat d'urgències i que els seus metges avaluen la situació per determinar el tractament a seguir.

Després de diagnosticar-se-li un càncer el passat 29 d'octubre, Lula va ser sotmès a un cicle de quimioteràpia que li va permetre reduir en un 75% cent un tumor maligne de tres centímetres. Després, va començar una sèrie de sessions de radioteràpia, acompanyades per una quimioteràpia complementària més lleu.

L'exgovernant esperava l'autorització mèdica, que va ser rebutjada, per poder desfilar el pròxim 19 de febrer durant el Carnaval de Sao Paulo amb l'escola de samba Gavioes da Fiel, formada per seguidors organitzats del club Corinthians i que, enguany, homenatja Lula amb el tema de les comparses, carrosses, disfresses i càntics.

stats