MARROC
Internacional 06/12/2010

Consigna de Rabat contra els periodistes

Un veí de la Garriga i dos més de Barcelona no han pogut entrar al país per afirmar que eren periodistes, tot i que hi anaven per passar-hi uns dies de vacances

àlex Gutiérrez Pascual
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El govern del Marroc està decidit a no deixar entrar cap periodista al país, ni tan sols aquells que hi volen passar les vacances del pont. Així els ha succeït a un veí de la Garriga (Vallès Oriental), i una veïna de Barcelona i el seu germà, que han hagut de tornar cap a Catalunya després de dir que la seva professió és periodista.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El primer cas afecta el director de la revista Cuerpomente, Josan Ruiz, que aquest divendres al matí ha viatjat a Tànger en un vol de la companyia Jet4you. Després de baixar de l'autobús, personal de les instal·lacions han preguntat als passatgers de l'avió quina professió tenien. Quan aquest veí de la Garriga ha respost que era periodista, l'han fet tornar a Barcelona. “Si no puc entrar al país on he nascut per dir que sóc periodista, ja em diràs”, ha explicat resignat a l'ARA Josan Ruiz, que no s'ha posat en contacte amb cap personal policial a l'aeroport del Prat.

Un cas similar ha viscut aquest divendres Anna Ramon, que treballa al departament de Comunicació d'un centre de gestió de residus de Mollet del Vallès, el GIRO. Ramon viatjatava amb el seu company eslovè i el seu germà en un vol de Ryanair des de Girona fins a Marràqueix i en arribar a l'aeroport de la ciutat marroquina han hagut d'omplir un full amb les dades personals i la professió. Aquesta veïna de Barcelona hi ha escrit “periodista” i això ha estat motiu suficient per fer pujar a l'avió a ella i el seu germà. Al seu company eslovè li han deixat quedar-s'hi i tornarà aquest dilluns al matí.

Les autoritats del Marroc van emetre un ordre a finals de novembre que prohibeix l'entrada de periodistes al país. Una decisió que han criticat el Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Federació d'Associacions de Periodistes d'Espanya (FAPE).

stats