Atemptats de Tolosa
Internacional 29/03/2012

Mohamed Merah ha estat enterrat a Tolosa

La notícia arriba després que l'alcalde considerés "inapropiat" enterrar-lo a la ciutat i que Algèria també rebutgés el cos. La policia troba un cotxe amb parts de la carrosseria d'una moto corresponents a la que es va fer servir en els crims de Tolosa

Ara
1 min
Enterrament de l'assassí de Tolosa, Mohamed Merah / AFP

ParísL'assassí de Tolosa, Mohamed Merah, ha estat enterrat, finalment, a la ciutat de Tolosa, segons el líder religiós musulmà Abdul·lah Zekri. "Hi ha hagut negociacions i ens hem posat d'acord.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El cos ha estat enterrat al cementiri de Cornebarrieu, un suburbi de Tolosa. A l'acte hi han assistit 15 persones, la majoria joves.

L'anunci arriba després que l'alcalde de Tolosa, Pierre Cohen, assegurés que considerava "inapropiat" enterrar el cos de Mohamed Merah, l'autor confés dels set crims de Tolosa i Montauban, a la seva ciutat.

La reacció de Tolosa arribava després que Algèria rebutgés acollir el cos "per raons de seguretat", segons ha anunciat un representant de la mesquita de París. La declaració desmenteix les informacions que asseguraven que el cos ja es trobava en territori algerià.

Investigació oberta

La policia ha localitzat un cotxe que podria pertànyer a Merah, on hi havia un casc i parts de la carrosseria d'una Yamaha T-MAX, el model que Merah va fer servir per a l'atemptat contra l'escola jueva en què van morir tres infants i un professor de religió. La troballa corroboraria la hipòtesi que Merah va canviar el carenat de la moto entre els atacs contra soldats i el tiroteig a l'escola. Els investigadors continuen buscant un tercer home implicat en els atacs, a més de l'autor confés i el seu germà, Abdulkhader, que està sota custòdia i en règim d'aïllament.

stats