MÓN
Internacional 28/08/2011

Merkel: mestressa d'Europa, problemes a casa

Les receptes d'austeritat pressupostària imposades per Alemanya al conjunt de països europeusestan passant factura a la cancellera en la política domèstica

Redacció
1 min
Situació delicada Merkel passa pel seu pitjor moment, atrapada entre la responsabilitat europea i les males expectatives polítiques internes.

BarcelonaLa cancellera alemanya, Angela Merkel, és la persona que assenyalen tots els dits com l'encarregada de portar les regnes d'Europa mentre durin les turbulències a l'eurozona, causades per la crisi del deute sobirà dels països perifèrics. Merkel ha aconseguit imposar la seva doctrina a tot el continent, però això també li ha costat un important desgast pel que fa a la política domèstica. La cancellera, coneguda amb el malnom de "Madame No", valora el fet de crear els eurobons que demanen els països amb més problemes pressupostaris. Per saber més detalls sobre la capitalitat alemanya a Europa, podeu llegir el reportatge de l'ARA Premium.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Alemanya i altres països del nord accepten finalment ajudar el sud, però volen austeritat i control pressupostari. Aquest és el motiu de la reforma constitucional a l'Estat espanyol, segons els experts. Les receptes de l'austeritat alemanya s'analitzen a l'ARA Premium.

Gordon Brown, l'exprimer ministre britànic, també opina a les pàgines del diari sobre la recuperació de la zona euro, que, segons ell, “comença per Alemanya”. “El país germànic haurà d'acceptar que la crisi no es resoldrà sense un eurobó comú”, diu Brown. En podeu llegir l'article sencer a l'ARA Premium.

stats