La fi de deu anys d'invasió
Internacional 12/03/2012

Merkel visita les tropes alemanyes a l'Afganistan en plena escalada de tensió

La cancellera manté el programa malgrat les protestes per la massacre de civils per part d'un soldat nord-americà. Berlín vol començar la retirada el 2014

Efe
1 min
Merkel, a la base de Mashar i Sharif / AFP

BerlínLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha fet aquest dilluns una visita sorpresa a les bases militars alemanyes al nord de l'Afganistan. Merkel ha arribat a Mashar i Sharif per retre homenatge als militars caiguts i donar suport a les tropes en un moment de màxima inestabilitat. La cancellera s'havia de desplaçar també a la base de Kunduz, però aquesta part del programa s'ha anul·lat per les condicions climatològiques.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El gest de Merkel coincideix amb l'enorme rebuig popular que ha despertat la massacre presumptament protagonitzada per un soldat nord-americà a la província de Kandahar, on aquest cap de setmana van morir 17 civils, 9 d'ells, menors. L'episodi s'ha afegit a les protestes que es van estendre a tot el país a començaments de març per la crema d'exemplars de l'Alcorà en una base nord-americana.

És la quarta visita de Merkel a l'Afganistan, on han perdut la vida 52 soldats alemanys en els deu anys que fa que dura la missió. Actualment hi ha desplaçats al país 4.800 soldats alemanys. Berlín preveu retirar a principis del 2013 un total de 400 soldats i completar la fi de la missió durant el 2014.

stats