Revoltes als països àrabs
Internacional 04/04/2011

Més de 400 ferits en una manifestació al Iemen

Els testimonis denuncien que les forces de seguretat van utilitzar munició real. Fins ara, les protestes al país han registrat 82 morts

Redacció
1 min
Alguns dels ferits a la manifestació d'aquesta matinada / EFE

BarcelonaMés de 400 manifestants ferits és el balanç d'una manifestació d'aquesta matinada a la ciutat d'Al Hudaida, a l'oest del Iemen. Segons han informat alguns testimonis a Europa Press, les forces de seguretat van utilitzar munició real i gasos lacrimògens per dispersar la manifestació, convocada per protestar per la repressió de les manifestacions d'ahir diumenge a Taiz, al sud de la capital, que va acabar amb la mort de dues persones, com a mínim, i centenars de ferits.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Metges de l'hospital local han assenyalat que hi ha al menys nou persones amb ferides de bala, 50 amb ferides de pedra i 350 afectades per la inhalació de gasos tòxics.

Un testimoni de les protestes ha dit a l'agència Reuters que "de sobte es van reunir al voltant de l'edifici de l'administració provincial i es van dirigir cap al palau presidencial, però la policia els va aturar disparant a l'aire i utilitzant gasos lacrimògens", i ha afegit que "també he vist molts policies vestits de civil atacant".

Les revoltes al Iemen, inspirades per les que hi ha hagut a altres països àrabs, busquen iniciar una transició democràtica al país, que està governat, des de fa 32 anys, pel president Ali Abdul·lah Sàleh. No obstant això, el mandatari s'ha negat a dimitir i ha exigit la fi de les protestes, que fins ara han registrat 82 morts.

stats