ÀFRICA
Internacional 14/05/2012

Metges Sense Fronteres denuncia la situació precària dels refugiats malians

L'ONG assegura que l'ajuda internacional aportada a les 160.000 persones que han fugit de Mali i s'han assentat en camps a Mauritània, Burkina Faso i el Níger és insuficient

Ara
1 min

BarcelonaL'organització humanitària Metges Sense Fronteres (MSF) ha denunciat aquest dilluns la situació límit que afronten els refugiats malians a Mauritània, Burkina Faso i el Níger. Des de finals de gener, prop de 160.000 persones van fugir de Mali davant la inestabilitat del país i les possibilitats de tornar-hi en un futur pròxim són mínimes. Per aquest motiu, MSF pretén conscienciar el món sobre la situació d'aquestes persones i exigir a la comunitat internacional que aporti més ajudes als camps de refugiats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Demanem a l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) i al Programa per a l'Alimentació Mundial (PAM) que revisin els seus objectius i accelerin la distribució de l'ajuda a Mauritània, Burkina Faso i el Níger, i que ho facin abans que l'estació de pluges dificulti encara més el repartiment de l'ajuda", ha declarat Malik Allaouna, director d'operacions de MSF.

Les condicions de vida en els camps estan molt per sota de les que marquen els estàndards de l'ajuda internacional i incrementen la vulnerabilitat dels refugiats. Metges Sense Fronteres assegura que la majoria de les consultes que atén el seu personal estan directament relacionades amb les males condicions de vida als camps. Per exemple, els ocupants d'un dels camps, improvisat enmig del desert de Mauritània, comparteixen una sola latrina per cada 220 habitants i només reben 11 litres d'aigua per persona i dia. A més, les racions d'aliments que distribueix el Programa Mundial d'Aliments no es corresponen amb les necessitats nutricionals específiques dels infants. "Hem rebut quatre quilos d'un arròs de qualitat mediocre i ple de pedretes, dues tasses d'oli i dues de sucre. Tot això ens ha de durar deu dies", explica una refugiada.

stats