Estats Units
Internacional 08/07/2011

Un home mata set persones a trets a Michigan i després se suïcida

Dues de les víctimes són nens. Després del tiroteig l'home ha fugit de la policia retenint ostatges

Agències
2 min

Grand Rapids, MichiganUn home ha mort a trets set persones, dues de les quals nens, a dues cases separades de la ciutat de Grand Rapids, a l'oest de l'estat de Michigan, als Estats Units, aquest dijous. Després de la matança ha fugit de la policia en una persecució a gran velocitat després de prendre dues persones com a ostatges. Finalment s'ha refugiat en una altra casa de la mateixa ciutat, on hi havia una altra persona. Aquest tercer ostatge ha estat alliberat durant la negociació amb la policia. Quan els agents continuaven negociant perquè deixés anar les altres dues persones, l'assassí s'ha suïcidat. Els altres dos ostatges han resultat il·lesos.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El sospitós, identificat com a Rodrick Shonte Dantzler, informa Reuters, ha deixat en llibertat un dels ostatges després que la policia l'hagi rodejat en una casa on havia buscat refugi.

"Ha alliberat un dels ostatges que retenia. És una dona de 53 anys que vivia a la casa on s'ha refugiat", ha dit el cap de policia de Grand Rapids, Kevin Belk. Mentre continuaven negociant perquè alliberés els altres dos ostatges, l'home s'hauria disparat i ha mort.

En un principi s'havia cregut que l'assassí havia segrestat només dues persones, però després s'ha sabut que dins la casa on s'ha parapetat hi havia la dona que després ha alliberat.

El setge ha seguit la descoberta dels cossos de cinc adults i dos nens a dues ubicacions separades de la ciutat, fet que ha motivat la persecució que ha implicat helicòpters policials, policia estatal i representants del xèrif local.

La policia va veure Dantzler en un cotxe poc després de la macabra descoberta, i va començar una persecució que va portar fins a Grand Rapids, ha dit el portaveu policial, el sergent Jon Wu.

Dantzler hauria disparat als policies diversos cops durant la cursa, i la policia hauria respost als trets. Dues persones alienes a la persecució han resultat ferides en aquest intercanvi.

Per ara els investigadors desconeixen el motiu dels assassinats, tot i que pensen que el sospitós podria tenir relació amb almenys una de les persones mortes, ha dit Belk.

També es creu que els ostatges no estan relacionats amb l'agressor.

stats