Internacional 12/11/2011

Milers d'italians celebren l'adéu de Berlusconi

Diverses concentracions festives a Roma aplaudeixen que la dimissió de Berlusconi s'hagi fet efectiva

Efe
1 min

RomaMilers d'italians s'han congregat aquesta dissabte a la nit davant les seus del Parlament i de la Presidència del Govern a Roma i han esclatat d'alegria després que es fes oficial la dimissió del primer ministre, Silvio Berlusconi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Crits de "Llibertat, llibertat" i "Viva Itàlia" han ressonat a la plaça del Quirinal, seu de la presidència de la República, sobre les 21.45, quan s'ha confirmat la sortida del poder de Berlusconi després de 17 anys a la política. Ho han celebrat amb centenars d'ampolles de xampany.

La multitud d'italians que s'han desplaçat fins allà per viure en primera persona el moment històric han cantat en nombroses ocasions l'himne d'Itàlia i han enviat missatges d'agraïment al cap de l'Estat, Giorgio Napolitano, per la seva tasca en la transició política d'Itàlia.

"Sembla com si Itàlia hagués guanyat un Mundial", ha comentat a Efe Antonello davant l'ambient d'alegria que es respirava al Palau Grazioli, la residència romana de Berlusconi, on vianants i motoristes celebren onejant banderes d'Itàlia i tocant insistentment el clàxon.

stats