Publicitat
Publicitat

Reforma Universitària

Milers d'estudiants italians surten de nou al carrer

Miles d'estudiants universitaris han sortit al carrer com a protesta a la reforma universitària, en el mateix dia que aquesta es vota al Congrés i que canviarà alguns aspectes de les facultats públiques.

Les manifestacions, organitzades a través de les xarxes socials, s'han dut a terme a les principals ciutats italianes i han causat la paralització de carreteres, vies de tren i fins i tot centenars de joves han rodejat el Palau de la Cambra Baixa a Roma i s'han enfrontat a la policia quan alguns dels manifestants han llançat ous i ampolles contra el Parlament. Per la seva banda, Silvio Berlusconi ha criticat la manifestació i ha dit que els estudiants verdaders 'estan a casa estudiant'.

Aquest dissabte, grups d'estudiants contraris a la reforma universitària ja es van manifestar pacíficament i es van concentrar al voltant de diferents edificis emblemàtics del país. Els manifestants van mostrar banderes vermelles i pancartes i van acusar el govern del primer ministre Silvio Berlusconi de retallar les despeses en benestar social i educació i de fer ben poca cosa per fomentar l'ocupació i el creixement econòmic.

Itàlia ha retallat despeses i això l'ha ajudada a enfrontar-se a la crisi financera d'una millor manera que altres països europeus. La tercera economia més forta de la zona euro ha evitat les turbulències dels mercats que han afectat països com Grècia i Irlanda. Aquest fet no ha evitat, però, les protestes de treballadors i estudiants, descontents amb el mercat laboral.

Tot i això, les protestes de treballadors i estudiants arriben en un moment difícil per a Berlusconi, que s'afronta a un vot de confiança el proper 14 de desembre que podria desembocar en eleccions anticipades. El govern de Berlusconi s'ha vist debilitat pels escàndols de corrupció, sexe i lluites internes de la coalició, així com el lent creixement econòmic.

Durant el mes de setembre, la taxa de desocupació era del 8,3%, per sota de la mitjana del 10,1% de la zona euro. En canvi, el Banc d'Itàlia assegura que la xifra està per sobre de l'11% si s'inclou en els treballadors que cobren pagues reduïdes a canvi de no anar a la feina i aquelles persones que ja han abandonat la cerca de feina.

Etiquetes

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT