Món
Internacional 18/02/2011

Milers de manifestants contraris a Gaddafi prenen els carrers a Líbia

A la ciutat d'Al-Bayda, a 1.200 quilòmetres de Trípoli, on ja s'havia informat de la mort d'almenys cinc persones, els manifestants estan plantant tendes de campanya als carrers, segons informa la BBC

Acn
1 min
Libia

Trípoli, LíbiaMilers de manifestants contraris al règim del coronel Muammar al-Gaddafi han tornat a prendre els carrers aquest divendres al matí a la ciutat de Bengazi, a 600 quilòmetres de Trípoli, l'endemà que la manifestació batejada com del 'Dia de la ira' hagi acabat amb, almenys, una vintena de morts. Segons l'agència Reuters, diversos testimonis han explicat que els protestants, que clamen contra un mandat dictatorial de més de quatre dècades, s'han enfrontat amb les forces de seguretat. Asseguren que hi ha hagut intercanvi de trets i que hi hauria almenys deu morts, malgrat que les informacions són molt confuses.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els funerals dels morts s'han de celebrar aquest divendres tant a Bengazi com a Al-Bayda. Aquests actes poden ser els catalitzadors de noves protestes.

Aquest dijous els enfrontaments mortals s'han produït a diverses ciutats del país després que l'oposició a Gaddafi cridés a manifestar-se seguint els exemples que a Tunísia i Egipte han aconseguit enderrocar els seus dictadors.

Segons l'ONG Human Rights Watch, les forces de seguretat líbies haurien mort almenys 24 persones en l'intent de desfer les revoltes entre dimecres i dijous. Altres fonts eleven la xifra fins a la cinquantena de víctimes.

La lluita contra Gaddafi és per la llibertat d'exercir la política, pel respecte als drets humans i per què s'acabi la corrupció del règim. De la seva banda, Gaddafi assegura que els libis gaudeixen d'una democràcia real.

stats