Rússia
Internacional 10/12/2011

Desenes de milers de russos es manifesten a Moscou contra el partit de Putin i Medvédev i els resultats de les eleccions parlamentàries

Sibèria i l'orient del país ja han celebrat les protestes amb centenars de persones concentrades a moltes ciutats. La manifestació a la capital omple la plaça Bolótnaya

Efe
1 min
Centenars de persones es dirigeixen a la manifestació / REUTERS

MoscouMilers de persones s'han manifestat a Moscou aquest dissabte contra les eleccions parlamentàries que diumenge passat van donar la victòria al partit de Vladímir Putin i Dmitri Medvédev, Rússia Unida.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Sota el lema "per unes eleccions netes", l'oposició ha convocat les manifestacions per protestar contra el frau que van detectar als comicis, que van permetre renovar la majoria absoluta del partit governamental al parlament, contra el que pronosticaven els sondejos.

Centenars de persones s'han manifestat a les ciutats de l'extrem oriental rus, on ja tanquen la jornada d'aquest dissabte per la diferència horària respecte a Moscou.

La plaça Bolótnaya de Moscou té previst rebre desenes de milers de persones convocades a través de les xarxes socials. Més de 30.000 manifestants han expressat els seus desitjos d'acudir a la manifestació antigovernamental moscovita, que podria ser la més nombrosa que es recorda al país des que els ciutadans sortien al carrer als anys 90 a favor de la perestroika.

El centre de la ciutat està ple de policia i soldats de l'anomenat Exèrcit d'Interior, dedicat especialment a garantir l'ordre públic. Els llocs històrics de concentració de l'oposició han estat bloquejats per la policia, que no hi ha autoritzat la marxa dels manifestants.

Els accessos a la plaça Roja estan tancats, així com els de la plaça de la Revolució, on estava previst celebrar-se la manifestació que finalment ha estat traslladada a Bolótnaya en un acord amb les autoritats de la ciutat.

stats