Internacional 30/11/2016

Un equip de l’ARA torna als camps de refugiats de Grècia

El diari dóna veu a les víctimes d'una vergonya europea

Ara
2 min
El camp de refugiats de Moria, a la illa de Lesbos

BarcelonaCoincidint amb la campanya Casa nostra, casa vostra, a la qual s’ha adherit l’ARA, un equip de periodistes del diari ha viatjat als camps de refugiats grecs per explicar la situació de les 65.000 persones que hi han quedat atrapades per la política de tancament de fronteres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Terminal sense sortida: atrapats a l’antic aeroport d’Atenes

Set mesos després d’haver visitat l’illa de Lesbos i el camp informal d’Idomeni, a tocar de la frontera amb Macedònia, l’ARA ha tornat als escenaris més crus de la crisi humanitària dels refugiats a Europa: la terminal de l’aeroport abandonat d’Atenes, la presó de Mòria a Lesbos i els camps de la perifèria de Salònica sota control militar. Amb l’hivern a les portes i després de tants mesos d’espera, el somni europeu s’ha convertit per a molts en un malson que sembla no tenir sortida. A partir d’avui, tant a l’Ara.cat com al diari de paper, explicarem casos com el dels menors empesos a prostituir-se per pagar traficants perquè els treguin del país, o de famílies d’arreu del món que truquen a la porta de l’hospital de Lesbos per retrobar els seus familiars desapareguts a les pasteres.

També hem sigut testimonis de la millor cara de la solidaritat: la dels voluntaris i les entitats que fan mans i mànigues per oferir una acollida digna als refugiats. O dels pocs nens i nenes que després d’un any donant voltes pel món han pogut tornar a l’escola a Grècia. I hem retrobat, set mesos després, Mustafà Assaloum, el jove sirià que va perdre una cama en un atemptat i a qui Espanya no ha concedit l’asil malgrat que diverses entitats i institucions catalanes s’han ofert a ajudar-lo.

La publicació dels reportatges culminarà diumenge amb un dossier sobre els refugiats atrapats a Grècia, amb colpidores històries personals i una panoràmica general sobre la situació.

stats