Repressió a Rússia
Internacional 12/08/2012

Mobilitzats per defensar l'Alexei

El cas del jove rus que demana asil polític des de Barcelona mobilitza part de la societat civil catalana. Defensor dels drets LGTB, Alexei Kiselev s'enfronta a l'ambigu sistema espanyol de concessió d'asil

Carme Riera
1 min
CAÇA A LES LLIBERTATS
 Detenció d'una activista LGTB a Sant Petersburg al març. La propaganda homosexual està prohibida en aquesta ciutat i a Moscou.

BarcelonaAlexei Kiselev ja no està sol. Un mes després d'arribar a Barcelona amb l'esperança que Madrid li concedeixi asil polític, el cas d'aquest activista moscovita pels drets del col·lectiu LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) ha despertat interès en la societat civil catalana.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'ARA va contactar amb Kiselev perquè expliqués en una entrevista les raons que van portar-lo a fugir de Rússia. Aquest opositor al règim del president rus, Vladímir Putin, argumentava que si torna al seu país podria anar a la presó, acusat de crear disturbis en les manifestacions que han omplert els carrers de Rússia els últims mesos contra el retorn del president. Kiselev confessava en la conversa que, com a homosexual, té por de no sobreviure a la presó.

L'entrevista va inspirar un ferm compromís d'un conjunt de col·lectius catalans per ajudar-lo. Al capdavant de la resposta hi ha el Casal Lambda, una associació que des del 1976 treballa per normalitzar l'homosexualitat en la societat. La Casa Eslava i l'associació Este-Oeste s'han unit als esforços per aconseguir la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona.

Podeu llegir la versió íntegra a l'ARA Premium.

stats