Internacional 16/11/2011

Monti arriba a un acord amb els partits italians i presentarà el seu govern de tecnòcrates

Després de rebre el suport del partit de Berlusconi, anunciarà la seva llista de ministres davant del president de la república, Giorgio Napolitano

Efe
2 min
El designat primer ministre italià ahir davant la premsa.

BarcelonaL'economista i excomissari europeu Mario Monti ha arribat a un acord amb els principals partits italians i aquest dimecres donarà a conèixer la composició del Govern amb el qual aspira a recuperar la confiança dels seus socis europeus i dels mercats, que segueixen castigant la prima de risc d'Itàlia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Monti ha mantingut una ronda de contactes amb les forces polítiques, els agents socials i representants dels col·lectius de joves i dones, cosa que li permetrà afrontar els propers mesos amb "serenitat", segons les seves pròpies paraules. "Confirmo des d'ara la meva absoluta convicció que el nostre país superarà aquesta situació tan difícil", ha comentat davant la premsa Monti.

Ronda de contactes

L'excomissari ha manifestat la seva "personal satisfacció pel treball intens i profitós" dut a terme en els dos dies de consultes: "Vull transmetre la meva confiança en la solidesa de les institucions i en la participació de la societat civil. Hi ha una plena i madura consciència sobre l'emergència i m'he quedat gratament sorprès del sentit de responsabilitat de tots", ha afegit el primer ministre.

El camí cap a la formació de l'executiu queda ara clar, sobretot després que Monti rebés el suport al seu nou Govern de la formació de Berlusconi, en una de les trobades amb els dos grans partits italians, celebrats a Roma.

Govern tecnocràtic

Està previst que Napolitano rebi Monti a les 11.00 hora local (10.00 GMT) a la seu de la Presidència de la República. Allí, formalitzarà l'acceptació del càrrec de primer ministre i presentarà la seva llista de ministres, abans de sotmetre's al vot de confiança del Parlament, segurament, el dijous.

Monti està disposat a arribar al final de la legislatura el 2013 i aposta per la inclusió de polítics dins d'un Govern tecnocràtic. Després que la, fins ara, principal formació de l'oposició, el Partit Demòcrata (PD), li hagi donat també el seu vistiplau, l'excomissari europeu es presentarà davant el Parlament amb l'únic rebuig explícit de la Lliga Nord, que aquest dimarts mateix ha donar per trencat el seu acord amb el partit Poble de les Llibertats pel seu suport a Monti.

stats