Internacional 18/11/2011

Monti es reunirà el pròxim dijous amb Merkel i Sarkozy a Estrasburg

L'excomissari europeu viatjarà a Brussel·les la setmana que ve per reunir-se amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, i amb el del Consell, Herman van Rompuy

Efe
1 min

RomaEl primer ministre italià, Mario Monti, ha anunciat aquest divendres que es reunirà el proper dijous a Estrasburg (França) amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, i amb el president francès, Nicolas Sarkozy. Serà la primera trobada del cap de l'executiu tecnòcrata amb l'eix franco-alemany per tractar la crisi de l'eurozona, segons ha informat Monti en una roda de premsa a Roma minuts després que la Cambra de Diputats donés el definitiu al seu gabinet de perfil tècnic, constituït després que dissabte passat Berlusconi dimitís per la pressió dels mercats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

“M'han demanat que contribueixi amb idees”, ha dit Monti sobre la trobada amb Merkel i Sarkozy. A més d'aquesta reunió amb l'eix franco-alemany, amb els quals ja va mantenir aquest dijous una teleconferència, el primer ministre italià té previst per dimarts una reunió amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, a Brussel·les.

“La prioritat, almenys per mi, és la situació de l'eurozona. Per tant, dimarts seré a Brussel·les per un dinar amb Barroso. Després em reuniré amb el president del Consell (Europeu), Van Rompuy”, ha indicat Monti als periodistes.

stats