Xina
Internacional 31/12/2011

Mor a la Xina el primer cas de grip aviària en 18 mesos

Un home de 39 anys ha mort a la província de Guangdong una setmana després de ser diagnosticat. Cap de les persones amb qui va tenir contacte ha desenvolupat símptomes de la malaltia

Agències
1 min

PequínUn home ha mort a la Xina una setmana després de ser diagnosticat amb la febre aviària, segons informa l'agència estatal xinesa. Feia 18 mesos que ningú moria d'aquesta malaltia en tot el món. L'home, de 39 anys, era conductor d'autobús i el diari de la província de Guangdong, on ell vivia, ha dit que les persones que havien estat en contacte últimament amb ell no havien desenvolupat cap símptoma.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Fa deu dies Hong Kong va sacrificar 17.000 gallines en un mercat d'aus i va suspendre totes les importacions de gallines vives de la Xina durant 21 dies, després que una gallina morta donés positiu en les proves del virus H5N1, el de la grip aviària. El virus es troba normalment en aus però pot contagiar-se a persones que no han desenvolupat immunitat per evitar-lo.

Durant els darrers anys, el virus ha estat actiu a diverses parts del món, principalment a l'est de l'Àsia durant els mesos més freds. Les autoritats xineses estan preocupades per la possibilitat que malalties infeccioses s'estenguin en una època en que milions de xinesos viatgen a autobusos i trens plens de gent arreu del país per anar a celebrar en família el nou any lunar.

Des de l'any 2003, el virus ha infectat 573 persones arreu del món i n'ha mort 336.

stats