AUSTRÀLIA
Internacional 05/05/2011

Mor el darrer combatent de la I Guerra Mundial

El britànic Claude Stanley Choules, de 110 anys, va servir a la Marina del Regne Unit amb catorze anys i va viure la rendició d'Alemanya el 1918 a bord del HMS Revenge

Agències
1 min
Claude Stanley Choules a Austràlia

Perth p { margin-bottom: 0.21cm; } El darrer combatent de la Primera Guerra Mundial que quedava viu, Claude Stanley Choules, ha mort a Austràlia als 110 anys. Choules, d'origen britànic, va lluitar amb la Marina del Regne Unit amb només catorze anys quan el seu país va declarar la guerra a Alemanya. A bord del HMS Revenge va ser testimoni de la rendició de la flota germànica el 1918. Després de la mort de Choules, ja no queda cap combatent de la I Guerra Mundial, però sí una dona britànica de 110 anys, Florence Green, que va treballar de cambrera en una base de la Força Aèria britànica.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Choules va morir a Perth, Austràlia, on va emigrar després de la Gran Guerra, i on ha viscut fins avui. El 2009 va escriure les seves memòries, L'últim dels últims, on, segons el seu fill, explica que “la gent gran pren les decisions que porten els joves a la guerra”.

stats