Publicitat
Publicitat

MÓN

Mor el fotògraf ferit a Tunísia Lucas Dolega

L'informador franc-alemany va ser ferit divendres passat quan cobria els disturbis en aquest país per a l'agència EPA

El fotògraf franc-alemany Lucas Dolega ha mort aquest dilluns a Tunísia, on va ser ferit divendres passat quan cobria els disturbis en aquest país per a l'agència EPA, segons ha confirmat la seva família.

Dolega, de 32 anys, ha mort al Centre Nacional de Neurologia Rabta de Tunísia, on havia estat ingressat després de rebre a la cara l'impacte d'una bomba de gas lacrimogen disparada per un policia a uns cinc metres de distància.

“Lucas va morir en l'exercici de la seva passió i del seu ofici”, ha assegurat la família a un comunicat.

El ministeri francès d'Exteriors ha demanat que es "s'aclareixin les circumstàncies de la seva mort" i ha deplorat "l'ús d'una violència tan desproporcionada contra els manifestants i els periodistes".

"Reiterem la nostra condemna a tota forma de violència i utilització de la força, que ha causat ja massa víctimes a Tunísia en les últimes setmanes", ha indicat la diplomàcia gala a un comunicat on ha recordat també la mort d'un altre ciutadà francès el passat dimecres en aquest país del Magrib.

Dolega havia arribat a Tunísia en la nit de dijous passat i va prendre les seves últimes instantànies el mateix divendres, abans de resultar ferit cap a les 16.00 hores, quan fotografiava una manifestació davant del Ministeri de l'Interior.

Tot i que inicialment els metges van pensar que perdria l'ull esquerre però que podia salvar la vida, el seu estat es va agreujar a la matinada de dissabte i va haver de ser induït al coma, abans de constatar la seva mort cerebral.

Donada la gravetat de la seva situació, algunes fonts pròximes al fotoperiodista van arribar a anunciar ahir la seva mort, extrem que va ser desmentit per la família a última hora de la tarda, precisant que seguia amb vida però en estat "extremadament crític".

Nathalie Donnadieu, la núvia del reporter, va arribar a Tunis el passat dissabte, un dia abans que ho fessin els seus pares.

Radicat a París, el reporter havia cobert diversos conflictes internacionals a l'Àfrica i Àsia, el que combinava amb el seguiment fotogràfic de l'actualitat francesa, generalment com a autònom per l'European Pressphoto Agency (EPA). També col·laborava per l'agència Efe.

Dolega, el nom de naixement era Loucas Mebrouk Von Zabiensky, és la primera víctima a Tunísia entre els reporters estrangers i el primer fotògraf francès que mor en l'exercici de les seves funcions des de 1985.

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT