MÓN
Internacional 17/01/2011

Mor el fotògraf ferit a Tunísia Lucas Dolega

L'informador franc-alemany va ser ferit divendres passat quan cobria els disturbis en aquest país per a l'agència EPA

Efe
2 min
Lucas Dolega

ParísEl fotògraf franc-alemany Lucas Dolega ha mort aquest dilluns a Tunísia, on va ser ferit divendres passat quan cobria els disturbis en aquest país per a l'agència EPA, segons ha confirmat la seva família.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Dolega, de 32 anys, ha mort al Centre Nacional de Neurologia Rabta de Tunísia, on havia estat ingressat després de rebre a la cara l'impacte d'una bomba de gas lacrimogen disparada per un policia a uns cinc metres de distància.

“Lucas va morir en l'exercici de la seva passió i del seu ofici”, ha assegurat la família a un comunicat.

El ministeri francès d'Exteriors ha demanat que es "s'aclareixin les circumstàncies de la seva mort" i ha deplorat "l'ús d'una violència tan desproporcionada contra els manifestants i els periodistes".

"Reiterem la nostra condemna a tota forma de violència i utilització de la força, que ha causat ja massa víctimes a Tunísia en les últimes setmanes", ha indicat la diplomàcia gala a un comunicat on ha recordat també la mort d'un altre ciutadà francès el passat dimecres en aquest país del Magrib.

Dolega havia arribat a Tunísia en la nit de dijous passat i va prendre les seves últimes instantànies el mateix divendres, abans de resultar ferit cap a les 16.00 hores, quan fotografiava una manifestació davant del Ministeri de l'Interior.

Tot i que inicialment els metges van pensar que perdria l'ull esquerre però que podia salvar la vida, el seu estat es va agreujar a la matinada de dissabte i va haver de ser induït al coma, abans de constatar la seva mort cerebral.

Donada la gravetat de la seva situació, algunes fonts pròximes al fotoperiodista van arribar a anunciar ahir la seva mort, extrem que va ser desmentit per la família a última hora de la tarda, precisant que seguia amb vida però en estat "extremadament crític".

Nathalie Donnadieu, la núvia del reporter, va arribar a Tunis el passat dissabte, un dia abans que ho fessin els seus pares.

Radicat a París, el reporter havia cobert diversos conflictes internacionals a l'Àfrica i Àsia, el que combinava amb el seguiment fotogràfic de l'actualitat francesa, generalment com a autònom per l'European Pressphoto Agency (EPA). També col·laborava per l'agència Efe.

Dolega, el nom de naixement era Loucas Mebrouk Von Zabiensky, és la primera víctima a Tunísia entre els reporters estrangers i el primer fotògraf francès que mor en l'exercici de les seves funcions des de 1985.

stats