Egipte
Internacional 18/03/2012

Mor el patriarca de l'Església copta d'Egipte, el papa Shenuda III

La seva mort després de diverses malalties cròniques deixa un buit entre els membres de la comunitat cristiana del país, un 12% de la població. Shenuda III va protagonitzar una polèmica quan va defensar Mubarak durant la revolta popular

Agències
1 min
El cadàver del papa Shenuda III a l'església d'Abassiya a El Caire / AFP

El CaireEl papa Shenuda III, el patriarca de l'Església Ortodoxa copta a Egipte, ha mort aquest dissabte als 88 anys i ha deixat un gran buit entre els membres de la comunitat cristiana del país, que suposa un 12% de la població.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Fonts de l'Església copta han assenyalat a la premsa que el patriarca, que en els darrers mesos va desencadenar una polèmica per defensar el president Hosni Mubarak durant la revolta que el va derrocar, ha patit un atac de cor del qual no ha pogut recuperar-se.

Milers de persones s'han concentrat a la catedral d'El Caire, situada al barri d'Abasiyya, a l'est de la capital. La comunitat copta perd així l'home que va dirigir la seva Església en els darrers quaranta anys i que va lluitar pel diàleg religió tant entre els cristians com els musulmans.

Designat l'any 1971 pel Papa d'Alexandria i Patriarca de l'Església Copta Ortodoxa de San Marc, la màxima autoritat dels cristians egipcis va néixer el 1923 amb el nom de Nazir Gayed a la província d'Asiut, a 400 quilòmetres d'El Caire.

Durant els primers anys del seu pontifici va mantenir una relació amistosa amb l'anterior president egipci, Anuar Al-Sadat, però el 1981 aquesta es va trencar per les crítiques del papa a la passivitat del Govern davant l'onada de violència anticopta protagonitzada per l'extremisme islàmic.

stats