Aràbia Saudita
Internacional 17/06/2012

El rei de l'Aràbia Saudita arriba a La Meca per preparar l'enterrament del príncep Naief Abdulaziz al-Saud

La mort de Naief Abdulaziz al-Saud, també ministre de l'interior, significa que el rei Abdullah haurà de nominar un nou successor. El candidat més probable és el ministre de defensa, el príncep Salman, de 76 anys, encara que existeix la possibilitat que un príncep més jove avanci en la línia de successió

Agències
2 min
El príncep hereu saudita, Naief Abdelaziz al-Saud / REUTERS

RiadEl rei de l'Aràbia Saudita Abdullah va arribar aquest dissabte a la ciutat santa de La Meca per preparar l'enterrament del príncep Nayef bin Abdul-Aziz, el segon hereu a la corona saudita que ha mort en menys d'un any. Està previst que les despulles del príncep arribin a Jiddah aquest diumenge i que l'enterrament se celebri al llarg de la tarda.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els membres de la família reian triaran un nou príncep hereu després d'un períod de dol. El candidat més probable és el ministre de defensa, el príncep Salman, de 76 anys, encara que existeix la possibilitat que es un príncep més jove avanci en la línia de successió.

El príncep hereu de l'Aràbia Saudita, Naief Abdulaziz al-Saud, va morir aquest dissabte a Ginebra, segons va confirmar la televisió estatal saudita citant un comunicat reial.

Naief, de 78 anys i ministre de l'interior des de 1975, era l'hereu del rei saudita Abdullah i va ser designat príncep de la corona a l'octubre, després que morís el seu dermà gran. La televisió estatal ha informat que l'enterrament serà aquest diumenge a La Meca.

La seva mort significa que el rei Abdullah, de 89 anys, haurà de nominar un nou hereu per segon cop en nou mesos.

El ministre de defensa, el príncep Salman, de 76 anys, és vist com el candidat més factible per continuar les reformes tímides del rei Abdullah.

Naief, amb una reputació conservadora, s'oposava a les reformes del rei i va desenvolupar una infraestructura de seguretat que va allunyar l'amenaça d'Al-Qaida però també va reprimir l'activisme polític.

Ell, el rei Abdullah i el príncep Salman es troben entre els gairebé 40 fills del fundador de l'Aràbia Saudita, Abdulaziz ibn Saud, que va crear el regne el 1935.

stats