Afganistan
Internacional 13/05/2012

Mor a trets un membre del Consell de Pau afganès

Arsalà Rahmani era una de les principals vies d'aproximació entre el govern de Kabul i els talibans. La insurgència afganesa nega qualsevol responsabilitat en l'assassinat

Efe
1 min
Arsalà Rahmani, membre del Consell de Pau afgà / REUTERS

KabulUn destacat membre del Consell de Pau afganès –el principal òrgan negociador entre la insurgència i el govern d'Afganistan–, Arsalà Rahmani, ha sigut assassinat aquest diumenge a Kabul. La víctima anava cap a la seva oficina i ha sigut tirotejada per tres desconeguts des d'un cotxe que ha aconseguit escapar, segons el portaveu de la policia de Kabul, Hashmat Stanikzai.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Rahmani formava part del grup d'exlíders talibans que s'havien unit als esforços negociadors impulsats per les autoritats de Kabul, i liderava el diàleg pel trasllat a presons afganeses de presos talibans en mans dels Estats Units.

La víctima, que va ser viceministre d'Educació sota el mandat del mul·là Mohammad Omar, es va unir al Consell de Pau des de la seva creació el 2010 i era una de les primeres vies d'aproximació entre l'actual govern i els talibans, poc disposats a negociar amb Kabul.

Un portaveu dels talibans ha negat en declaracions a Efe que la insurgència afganesa estigui relacionada amb l'assassinat de Rahmani. "Neguem qualsevol responsabilitat per l'assassinat de Rahmani", ha dit Zabiulà Mujahid.

stats