Paròdies
Internacional 15/03/2011

Els 'avatar' de Mubàrak i Gadafi triomfen a Twitter

Les paròdies exploten el costat més còmic de l'actualitat amb comentaris sarcàstics sobre els dos dirigents

Efe
2 min

El CaireEls avatar "ficticis" de l'expresident egipci Hosni Mubàrak i del dirigent libi Muamar al Gadafi exploten a Twitter el costat més còmic de l'actualitat, amb comentaris sarcàstics que segueixen milers d'internautes. Entre els personatges caricaturescos més populars, destaquen el fill de Mubarak, Gamal Mubarak, o l'expresident tunisià Zine al-Abidine Ben Ali.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Amb més de 10.000 seguidors, el fals Mubarak és el més popular de la tropa i exerceix com a director d'una orquestra: "Jo era el vostre amo però em vaig avorrir de vosaltres", diu. És un Mubarak cínic i superb i, a través dels 140 caràcters amb els quals s'han d'expressar els usuaris de Twitter, transmet algunes de les obsessions que van caracteritzar els seus trenta anys al front del govern egipci.

"Les meves fonts asseguren que Israel està al darrera del tsunami al Japó" o "Tot el món menteix", són algunes de les frases més cèlebres d'un personatge que fingeix voler recuperar el poder: "Tot el que està passant a Líbia és part d'un pla perquè us distragueu mentre torno discretament al poder", deixa anar.

També es fan paròdies de la salut de Mubàrak: "No tinc càncer, el càncer em té a mi" i es fan elusions a la 'Hawalsa', la droga que Gadafi va assegurar que prenien els rebels libis. "M'estic quedant sense pastilles de 'hawalsa', ¿algú coneix un camell?', pregunta Mubarak, mentre Gadafi assegura que està component una cançó anomenada 'Hawalsa'.

L'avatar de Gamal Mubàrak, que en el món real havia de succeir al seu pare, contempla amb preocupació el futur i proposa a Hanibal Gadafi, fill de Gadafi, que els dos es retirin a Las Vegas i passin la resta dels seus dies jugant a les cartes. Els darrers dies fins i tot han presentat una campanya electoral fictícia i han fet públics alguns comentaris amb eslògans com: "Vota Mubàrak: més del mateix, però més jove" o "Canviaré.. els meus mitjons com a mínim tres vegades al dia".

stats