Regne Unit
Internacional 19/07/2011

Rupert Murdoch nega la seva responsabilitat i assenyala els seus subordinats

El magnat de la comunicació assegura que se sent “avergonyit” per l'escàndol de les escoltes però reitera que no en tenia constància

Redacció
2 min
Els Murdoch davant el Parlament britànic

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } Rupert Murdoch ha negat avui davant el Parlament britànic tota responsabilitat en l'escàndol de les escoltes il·legals i ha assenyalat els seus subordinats. Segons ha declarat el magnat de la comunicació, cap dels alts executius de la companyia tenia constància d'aquesta pràctica i ha apuntat que la responsabilitat de l'escàndol recau en “gent amb la qual confiava”, ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'estratègia de pare i fill durant les dues primeres hores de la seva compareixença ha estat demanar perdó per les escoltes il·legals, assegurar que compensaran les víctimes, prometre que no tornarà a passar i eximir-se de qualsevol responsabilitat. “Potser vaig perdre la visió del News of the World”, ha dit Murdoch per defensar-se del seu desconeixement de tota la trama del cas.

Per las seva banda, James Murdoch ha assegurat que “no hi ha evidències” que Rebekah Brooks o Les Hinton sabessin res de les escoltes telefòniques i ha remarcat la predisposició de la seva companyia a col·laborar de manera “transparent” amb la investigació policial en curs.

“Avui és el dia més humiliant de la meva vida”. Aquesta ha estat la primera declaració que ha fet el magnat de la comunicació Rupert Murdoch només començar la seva compareixença, juntament amb el seu fill James, davant la comissió al Parlament britànic que investiga l'escàndol de les escoltes telefòniques il·legals que es duien a terme al dominical News of The World.

Tant pare i fill han afirmat que estan molt penedits de els pràctiques dutes a terme a News of the World, malgrat reiterar que no en tenien constància, i han demanat perdó a les víctimes de les escoltes i als seus familiars, de la mateixa manera que han confirmat la intenció de la seva empresa de compensar-los econòmicament pel mal causat. “La nostra determinació és arreglar les coses i que això no torni a passar”, ha dit James només començar la seva intervenció.

Rupert Murdoch ha volgut afegir que no hi ha evidències que altres diaris de News Corporation haguessin punxat els telèfons de les víctimes de l'11-S, un dels temes més polèmics que quedava com a incògnita després de saber-se que News of the World va punxar els telèfons de familiars de les víctimes dels atemptats de Londres del 7-J.

En aquesta línia, Rupert Murdcoh ha assegurat que News of the World suposa “menys de l'1%” de News Corporation i ha defensat que se sent “orgullós” del seu imperi mediàtic on hi treballa gent “fantàstica, ètica i distingida”.

stats