Internacional 02/09/2012

L'OTAN suspèn l'entrenament de soldats afganesos

L'increment dels atemptats contra soldats de l'Aliança Atlàntica, perpetrats per talibans que s'infiltren com a suposats reclutes afganesos, ha provocat la suspensió temporal dels entrenaments de nous soldats que organitzava l'OTAN

Efe
1 min

KabulL'Aliança Atlàntica ha suspès temporalment l'entrenament de reclutes a l'Afganistan després de l'increment dels atacs que han patit els últims mesos a mans de talibans que s'infiltren entre els futurs soldats de l'exèrcit afganès. Un portaveu de l'OTAN ha explicat que, abans de reprendre els entrenaments, l'organització militar vol investigar les connexions que hi ha entre la insurgència i l'exèrcit oficial.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Mig centenar de soldats aliats han mort des de principis d'any per trets d'uniformats afganesos. L'últim atac d'aquest tipus va ser dimecres passat, quan un home amb l'uniforme de l'exèrcit de Hamid Karzai va assassinar tres soldats australians a la província d'Uruzgan, al sud del país.

Aquests atacs també han provocat que el president Karzai destituís aquesta setmana el cap dels serveis d'intel·ligència afganesa, a qui responsabilitzen de les infiltracions.

stats