Internacional 06/09/2011

L'OTAN deté la transferència de detinguts a presons de l'Afganistan

L'aliança vol que primer s'investiguin les acusacions de tortures recollides en un informe de l'ONU que encara no s'ha publicat al qual ha tingut accés la BBC

Efe
1 min

LondresL'OTAN ha suspès provisionalment el trasllat de detinguts a presons afganeses fins que s'investiguin les acusacions de tortures recollides en un informe de Nacions Unides pendent de publicació, segons informa avui la BBC.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons la cadena pública britànica, un document de les Nacions Unides que encara no s'ha divulgat denúncia tortures a presoners, com pallisses o electroxocs.

Les presons afganeses esmentades en l'informe estan dirigides pel Departament nacional de seguretat de l'Afganistan i se situen a Herat, Khost, Lagman, Kapisa i Takhar, a més d'incloure també la famosa presó de presumptes terroristes conegut com a Departament 124, precisa la BBC.

Un oficial de l'OTAN ha declarat a l'emissora pública que la suspensió de l'ingrés de detinguts a aquestes presons és una mesura “cautelar” fins que s'investiguin els fets. "L'ISAF (Força Internacional d'Assistència per la Seguretat) ha pres la prudent mesura cautelar de suspendre la transferència de detinguts a certes dependències fins que puguem verificar les observacions d'un informe d'una missió de l'ONU a l'Afganistan", ha afirmat la font.

stats