Europa-EUA
Internacional 01/08/2012

Obama truca a Monti i defensa "accions decisives" davant la crisi de l'euro

El president nord-americà es pronuncia després de les declaracions de Draghi i assegura que el BCE farà "tot el necessari". També han abordat la situació de Síria

Efe
1 min
Obama, dilluns, en sortir de la Casa Blanca. SAUL LOEB / REUTERS

WashingtonEl president nord-americà, Barack Obama, ha parlat aquest dimecres amb el primer ministre italià, Mario Monti, a qui ha recordat el seu suport a "accions decisives per resoldre la crisi" i mantenir l'euro.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons ha assenyalat la Casa Blanca, els dos mandataris han parlat per telèfon després de "les recents declaracions de funcionaris europeus sobre el seu compromís per preservar l'euro". La conversa s'inscriu dins els contactes regulars d'Obama amb líders europeus per conèixer l'estat de la economia de l'eurozona.

Obama "ha reiterat el seu suport a accions decisives per resoldre la crisi", poc després que el president del Banc Central Europeu (BCE), l'italià Mario Draghi, assegurés que faria "tot el necessari" per salvar l'eurozona.

El president nord-americà també va tractar amb Monti els esdeveniments a Síria, on el règim està immers en un llarg conflicte de forces rebels i grups opositors que ha portat els bombardejos a la capital Damasc i a Aleppo, la segona ciutat del país. Obama va emfasitzar "la necessitat de cooperació propera entre els Estats Units i els seus aliats europeus".

stats