Corea del Sud
Internacional 25/03/2012

Obama adverteix Corea del Nord que eviti una nova escalada de tensió o hi haurà represàlies

El president dels EUA, Barack Obama, ha advertit Corea del Nord que o atura els seus plans de llençar un satèl·lit o li retirarà l'ajuda humanitària que li havia promès

Efe
1 min
Obama ha visitat la frontera entre les dues Corees i amb uns vinocles ha mirat cap al nord

Seül p { margin-bottom: 0.21cm; } El president dels Estats Units, Barack Obama, i el de Corea del Sud, Lee Myung-Bak, han demanat a Corea del Nord que abandoni la seva amenaça de llançar un satèl·lit ja que seria una “violació directa dels seus propis compromisos”, han assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa a Seül, on s'inaugurarà la II Cimera de Seguretat Nuclear i on els dos mandataris han fet una reunió bilateral, Obama ha afirmat que el llançament “aprofundiria l'aïllament de Corea del Nord, danyaria encara més les seves relacions amb els seus veïns i perjudicaria qualsevol possibilitat de negociacions”.

El president dels EUA ha indicat que si Corea del Nord decidís finalment fer el llançament del satèl·lit sobre un míssil de llarg abast, EUA ho tindrie “difícil” per lliurar l'ajuda alimentària acordada bilateralment el mes passat.

Els dos països van arribar a un acord el 29 de febrer pel qual Corea del Nord es comprometia a abandonar les seves proves nuclears i de míssils de llarg abast a canvi de rebre 240.000 tones en ajuda alimentària.

Washington i Seül al·leguen que el llançament representaria una violació no només d'aquest acord sinó també dels compromisos internacionals de Corea del Nord, que vol llançar el míssil per commemorar el centenari de qui va ser el seu líder Kim Il Sung.

stats