Internacional 28/11/2011

Obama analitza avui la crisi del deute amb els màxims dirigents europeus

Obama, Van Rompuy, Ashton i Barroso analitzaran la crisi del deute sobirà a Europa, els canvis polítics en els diferents països àrabs i les creixents tensions amb Iran

Efe
1 min

WashingtonEl president d'Estats Units, Barack Obama, rep aquest dilluns a la Casa Blanca els màxims dirigents de la Unió Europea. Amb ells analitzarà la crisi del deute sobirà a Europa, els canvis polítics en els diferents països àrabs i les creixents tensions amb Iran en relació al programa nuclear.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Per la part europea, assisteixen a aquesta el president del Consell Europeu, el belga Herman Van Rompuy; el president de la Comissió Europea, el portuguès José Manuel Durão Barroso, i l'Alta Representant de la política exterior comunitària, la britànica Catherine Ashton.

És la primera trobada que se celebra a Washington des que va entrar en vigor el Tractat de Lisboa fa dos anys, que va establir uns nous criteris per a la representació exterior de la UE. De moment, cap de les decisions preses pels líders i les institucions de la zona euro ha aconseguit impedir el contagi de la crisi, que va començar a Grècia però que ja s'ha acarnissat amb economies molt majors com Itàlia o Espanya, mentre l'Eurozona sencera pateix les conseqüències de la fugida dels inversors.

En les últimes setmanes, el govern nord-americà ha mostra un certa impaciència pel que considera una reacció massa lenta i feble dels dirigents europeus respecte la crisi, que no afecta només el benestar d'Europa i seu projecte d'unitat, sinó també l'estabilitat financera internacional, el creixement econòmic i mundial. EUA i la UE concentren més del 50% del PIB mundial i més del 40% del comerç.

stats